RUOKARESEPTEJÄ

Päivittelen tähän villiyrttireseptejä, sitä mukaa kun niitä tulee kokeiltua.

MAITOHORSMANYYTIT
1 pkt            voitaikinaa
10                horsman versoa
                    pippuria, suolaa
                    nokare voita
                    parmesanjuustoraastetta
Kauli taikina levyksi ja leikkaa neliöitä. Laita keskelle horsman verso poikittain ja lisää mausteet sekä juustoraaste. Taita kaksi kulmaa vastakkain ja paista uunissa voitaikinan ohjeen mukaan.
Maistuva suolapala!

RAPEAT NOKKOSLÄTYT

n. 2 dl          ryöpättyä nokkossilppua
2                  munaa
3 dl              maitoa
2,5 dl           vehnäjauhoja
1 rkl            öljyä
1 tl              suolaa
2 dl             kivennäisvettä
Vatkaa munat maitoon ja lisää jauhot, nokkonen, öljy ja suola. Anna turvota noin 15 minuuttia. Lisää kivennäisvesi. Paista ohuita lettuja voissa miedolla lämmöllä ja nauti!


NOKKOSPESTO
Tämä pesto on aivan mahtavaa leivän päällä tai grillattujen kanankoipien kaverina.
4 dl            ryöpättyjä nokkosenlehtiä
1-2             valkosipulinkynttä
1 dl            parmesanraastetta
50 g           suolapähkinöitä
1 dl            oliiviöljyä
                  suolaa
                  mustapippuria
Aja kaikki tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Pesto ei säily montaa päivää, joten paras kun nauttii kaiken heti kerralla!

VUOHENPUTKIPESTO

½ dl pinjansiemeniä tai kuorittuja manteleita
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria, suolaa
1 ruukku tuoretta basilikaa
1 dl kiehautettuja, hienonnettuja vuohenputken lehtiä
50 g parmesaanijuustoa
1 dl oliiviöljyä

1. Hienonna pinjansiemenet (tai mantelit) ja valkosipulinkynnet monitoimikoneessa.
2. Lisää vähitellen mustapippuri, suola, basilika ja vuohenputken lehdet.
3. Lisää joukkoon raastettu juusto. Lisää lopuksi oliiviöljy ja sekoita tasaiseksi.
4. Jos haluat ohuemman kastikkeen, lisää oliiviöljyä.

Tarjoa kastike pastan kanssa tai käytä sitä mausteena kastikkeisiin.

VOIKUKKASIIRAPPI

3 l     Voikukan kukkia                                                                                                                                   1 l     vettä                                                                                                                                                       2      sitruunaa                                                                                                                                           1kg    sokeria

Levitä kukat noin tunniksi varjoon paperin päälle, jotta kaikki ötökät vaihtaa maisemaa. Huuhtele sitten ja laita kukat sekä sitruunaviipaleet kattilaan. Peitä vedellä ja keitä noin 15 minuuttia. Ja anna jäähtyä toisen saman verran.

Siivilöi liemi kunnolla ja purista kaikki liemi kukista ja sitruunoista mukaan. Kaada lieni kattilaan ja lisää sokeri. Anna kiehua hiljalleen noin tunti aina välillä sekoittaen. Purkita.

Siirappi säilyy jääkaapissa pitkään ja sakenee ajan myötä.

MANTELIKALAA JA MESIANGERVOA (4 hengelle)

Tämä resepti nostaa mantelikalan aivan uudelle tasolle.

1/2  dl valkoviiniä

1/2 dl mantelilastuja

2 dl kermaa

1 dl mesiangervon kukkia

4 kalafileetä. Voit käyttää esimerkiksi haukea, ahventa, siikaa tai jotakin muuta vaaleaa kalaa

nokare voita voiteluun, suolaa ja valkopippuria

Paahda mantelilastuja hetki kuivalla pannulla. Laita sitten kattilaan valkoviini, mantelilastut, kerma ja mesiangervo. Keitä hetki. Vispaa kukat rikki. 

Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla ja asettele ne voideltuun uunivuokaan. Kaada mesiangervokastike päälle ja paista 60 astetta noin 20 minuuttia. 

Tarjoile perunamuusin tai riisin kera.





Kommentit

Suositut tekstit