INKIVÄÄRIKANA

Pieni resepti, jonka voi valmistaa mainiosti myös kesäkeittiössä.

Inkiväärikana on niin loistavan makuista, että kannattaa valmistaa heti isompi määrä. Syömistä ei vaan voi lopettaa ennen kuin on ihan pakko!


Tarvitset

4                      kanan filettä tai kanan suikaleita (mielummin maustamattomia)
1                      sipuli
pala                 tuoretta inkivääriä
kourallinen      kirsikkatomaatteja
1                      chili ilman siemeniä
1                      porkkana
6 dl                  riisiä
                        ruohosipulia / ilmasipulia /kevätsipulia tai jotain muuta vihreetä
                        suolaa
                        mustapippuria

Keitä riisi kypsäksi. Grillaa (tai wokkaa suikaleet) ja mausta kanafileet suolalla.
Laita wokkiin öljyä (kanat pois jos ne on siellä) ja lisää pilkottu sipuli, viipaloitu porkkana, pilkottu inkivääri sekä pilkottu chili. Paista hetki. Saa jäädä hiukan raaoiksi.

Lisää wokkiin kanat. Jos valmistit fileistä, pilko fileet pienemmiksi ennen lisäämistä.
Lisää riisi ja kirsikkatomaatit. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ennen tarjoilua lisää vielä ilmasipuli niin näyttää hyvältä!

Inkiväärin määrän määrää ainostaan oma mieltymyksesi.

Loistavaa kesäruokaa!



Kommentit

Suositut tekstit