Juuttisäkki

Aikaa on päässyt vierähtämään viimeisestä postauksesta. Olen perustanut käsitöitä myyvän verkkokaupan Lahja ja Sisustus Juuttisäkki, tai olisiko pikemminkin Käsityöpuoti Juuttisäkki se parempi vaihtoehto. Kotimaista käsityötä asusteiksi, lahjaksi ja sisustukseen. Puoti on vienyt suurimman osan ajastani. Harrastushan tuo vielä on, mutta eihän sitä koskaan tiedä, jos ihan ammatiksi asti.

Aika on siis kulunut villasukkien ja tisikirättien virkkaamisen parissa. Aikaa on kulunut ompelukoneen kanssa tapellessa. Taistelu päättyi kone 1 - minä 0. Kaveri luovutti oman vanhan ompelukoneensa käyttööni ja se taistelu päättyi kone 1 - minä 0. Ostin sitten ihan uuden koneen. Melkein itku siinä pääsi, kun ensimmäisen kerran ompelin. Miksi! Oi Miksi olen tuhrannut niin paljon aikaa vanhojen sohlojen kanssa tappelemiseen, kun uusi kone toimii kuin unelma!!


Villasukat Klaara
Nyt on ilo ommella. Ilo on kutoa ja virkata. Päässä vilisee uusia ideoita. Kun ne kaikki pääsen toteuttamaan niin verkkokauppa on ääriään myöten täynnä toistaan ihanampaa kotimaista käsityötä. 

Taistelu markkinoista on kovaa. Väitän, että kotimaisen käsityön arvostus ei vielä ole siinä pisteessä missä sen kuuluisi olla, vaikkakin se on kohentunut viime vuosista.

Kiina valtasi markkinat siinä 90 - luvulla ja noin 90% kotimaisen käsityön tekijöistä katosi. Koki karmivan konkurssin. Pitää alkaa tekemään jotakin muuta.

 




       Tänä päivänä alkaa käsityön harrastajat ja  ammattilaiset taas saada sen arvostuksen mikä heille kuuluu. Se ilahduttaa niin minua kuin montaa muuta "mummua", joiden mukana saattaa kadota koko villasukkaperinne.

Aina kannattaa kannattaa kotimaista pienyrittäjää.  Hittituotteeksi on noussut kuminauhasta valmistettu soljeton vyö - easy belt. Suosittelen kokeilemaan vartalotyypistä riippumatta. Housut pysyvät ylhäällä eikä inhottavan soljen kanssa tarvitse enää tapella ollenkaan. Itselläni ei muita vöitä enää käytössä olekaan. 

Lahja ja Sisustus Juuttisäkki sai alkunsa kun jäin työttömäksi vuonna 2018. Oman verkkokaupan perustaminen oli ollut ajatuksena jo pidemmän aikaa, mutta se, mitä verkkokaupassa myisin, ei ollut selkeytynyt ennen kuin pysähdyin ja ajattelin asiaa syvällisemmin.

Käsityöt ovat jotakin mitä olen osannut tehdä jo lapsesta. Niihin en tarvitse koulutusta ja niistä tiedän jo valmiiksi jotakin. Lahja ja Sisustus Juuttisäkki julkaistiin vuonna 2018 ensin nimellä rigit tmi ja sen jälkeen vuonna 2020 Lahja ja Sisustus Juuttisäkki koki päivän valon aivan omana verkkokauppanaan. Toivottavasti asiakkaat ottaisivat kaupan omakseen ja kehitysehdotuksia otetaan ilolla vastaan.

Vieraile ja kerro omat kokemuksesi verkkokaupastani: https://www.juuttisakki.fi/ Olisin enemmän kuin kiitollinen 😊








Kommentit

Suositut tekstit